green

green
tot nou

din ciudateniile firmelor
     media: 4.20 din 5 voturi

postat de dracu in 2012-06-12 14:49
acu ceva timp, vaz un job interesant. nu mai retin exact pe unde, ceva Dubai sau Singapore. adica cat de cat civilizatie, nu sa stai la umbra camilei / kalashnikovului. la o firma maricica din petrol si gaze.

ma uit la job description (HSE Advisor), se potriveste (ba chiar eram oleaca supracalificat), zic hai sa dau cu CV-ul in ei, sa vedem ce zic. deocamdata nu stau in apa, inca am de lucru, asa ca imi permit diverse incercari si fitze.

le trimit respectivul cv, primesc raspuns de la ei: ne pare bine ca ne-ati contactat, da dupa ce v-am studiat cu mare atentie cv-ul (right!!), am ajuns la concluzia ca nu corespundeti. asta in conditiile in care indeplineam toate cerintele din job description, si oleaca in plus!

no bine mah, sa va fut. nu v-o fi placut ceva la moaca mea, asta e, sanatate si-un praz verde.
ma uit azi pe mail, cine crezi ca-mi scrisese? o tanti de la aceeasi firma! si-mi zice ceva de genu:
"ca tot ti-ai manifestat recent interesu de a lucra pentru noi, uite ca ai un bulan fantastic, am o oferta disponibila: HSE Manager (care e sefu lu HSE Advisor)."
numa ca e in Irak.

adica nu eram suficient de calificat ca HSE Advisor intr-un loc caldut, da sunt mai mult decat calificat ca sef de HSE Advisor, da printre kalashnikoave, scorpioni, camile, nisip si taieri de gatzi.

le-am transmis un politicos "muie si voua, mah!"

Comentarii

 1. dush

  pei oamenii cred ca s-au prins ca te-ai plictisi fara kalaje :))

 2. diacritica

  "oleacă în plus" - asta e cheia. Te-au văzut drept manager (dovadă e oferta de după), de-aia ţi-au zis că nu corespunzi ca advisor. Pentru că aşa tre' să citeşti răspunsul: nu că nu corespunzi defel, ci că nu corespunzi ca advisor - ceea ce nu exclude că poţi corespunde ca altceva, eventual pe un job "oleacă în plus". :)

 3. ipo

  Hai bai nene, nu pot sa cred ca ai refuzat asa o minunata provocare profesionala. Pai iti dai seama ce ocazie era sa fii pe safety in zona de conflict? :))

 4. fish

  da' cine a zis ca Dubaiul e mai caldut? tot camel-fuckers sint si acolo :D:D
  Singapore-ul e in schimb de doamne-ajuta (din auzite)
  oricum - asta e pericolul overqualified-ului :d nu se potriveste in posturi caldute

 5. ZaiR

  Nu mai cauta fericirea pe alte hotare, nu o vei gasi decat la suprafata. Vezi ti de viata mai departe si nu visa la ceva ce au altii, pentru ca accesul iti este interzis. Mai bine roman in romania, decat sclav sau curva pt straini.

 6. dracu

  @dush
  daaa, au zis ei ca e plictisitoare viata. asa, in general.

  @diacritica
  da, numa ca pe mine ma interesa un loc caldut, chiar daca subcalificat. pot sa sacrific din pozitie de dragul familiei.

  @ipo
  corect, am ratat sansa vietii mele. la fel acu vreo 4 ani, cand erau la moda decapitarile prin irak, am dat cu picioru la un job la care se plateau cateva mii de dolari pe zi. e drept ca nu stiai cate zile apuci sa incasezi miile alea de dolari (jobul presupunea calatorii cam zilnice, adica fix cea mai periculoasa chestie).

  @fish
  am fost in dubai. daca rezisti caldurii si lucrului cu .... ceteni defavorizati de soarta si pigmentatie, sa zicem, e ok.

  @zair
  coane, nu stiu cum ti-o fi tie, da io, asa tigan cu cortu cum sunt, o duc mai bine ca medie cetateanului european. ba chiar din orice tara din europa. decat sclav sau curva in romania (pe maruntis), mai bine sclav sau curva afara, pe bani frumosi.

 7. fish

  @dracu: asa li se zice la camile? :)) =))

  @zair - meh, mai bine curva de lux decit "lucratoare" pe centura :))


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare